piątek, 11 listopada 2011

Schabowy pod serową pierzynką

Schabowy pod serową pierzynką

Autorem artykułu jest Justyna Słopień



Jeżeli masz schab, a nie wiesz co zrobić na obiad to... polecam schabowy w bogatszym wydaniu. Jest zdrowszy, bo z warzywami i mniej kaloryczny, bo pieczony.

Składniki:

6 plastrów schabu

20 dag sera żółtego

2 pomidory

1 pieczarka

1 ogórek konserwowy

kawałek papryki

sól

pieprz

Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.

Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika­. Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotowe.

Życzę smacznego

---

Więcej przepisów na:

www.gotujemyipieczemy.blogspot.com


Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz